Luokanopettajaopiskelijoiden näkemyksiä koulun ulkopuolisten oppimisympäristöjen mahdollisuuksista ja haasteista - Jaakkola, Tytti (2020)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tulevien luokanopettajien näkemyksiä koulun ulkopuolisten oppimisympäristöjen sekä toiminnallisuuden mahdollisuuksista ja haasteita. Tarkoituksena oli selvittää näkemyksiä liikunnallisessa oppimisympäristössä suoritetun matematiikan tunnin pohjalta. Tutkimus on luonteeltaan kvalitatiivinen ja kvantitatiivinen ja se toteutettiin syksyllä 2019. Tutkimukseen osallistuin 18 toisen vuosikurssin luokanopet-tajaopiskelijaa Jyväskylän yliopistosta. Aineistonkeruumenetelminä toimivat puolistrukturoitu teemahaastattelu, joka toteutettiin kolmessa pienryhmässä sekä avoin kyselylomake. Näkemykset koulun ulkopuolisista oppimisympäristöistä sekä toiminnal-lisuudesta olivat opiskelijoilla lähtökohtaisesti positiivisia. Oppilaan kannalta mahdollisuuksiksi nähtiin kokemuksellisuus, hauskuuden kautta oppiminen sekä motivaation kasvu. Haasteiksi taas koettiin muodostuvan yksilöllisten tarpeiden haasteet. Opettajan kannalta mahdollisuuksiksi nähtiin vuorovaikutuksellinen opetus sekä mahdollisuudet moniin opetusmenetelmiin, haasteiksi taas organisoinnin sekä suunnittelun haasteet. Lisäksi koulujen resurssit sekä niiden vaikutus toiminnallisuuteen ja koulun ulkopuolisten oppimisympäristöjen järjestämiseen puhututtivat tulevia luokanopettajia.