The influence of HDL subfractions on carbohydrate and fatty acid oxidation in C2C12 mouse muscle cells

HDL (engl. high density lipoprotein) on rakenteeltaan ja toiminnaltaan hyvin monimuotoinen lipoproteiini. Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että HDL tehostaa glukoosin hapetusta ja vaikuttaa myös rasvahappojen hapetukseen mitokondrioissa. Ideana oli tutkia HDL:n eri alaluokkien, HDL2:n ja HDL3:n,...

Täydet tiedot

Bibliografiset tiedot
Päätekijä: Eklund, Tiia
Muut tekijät: Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Faculty of Sciences, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, Department of Biological and Environmental Science, Jyväskylän yliopisto, University of Jyväskylä
Aineistotyyppi: Pro gradu
Kieli:eng
Julkaistu: 2020
Aiheet:
Linkit: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/70066