Valtion velkaantumisen kestävyys OECD-maissa - Tolonen, Tuukka (2020)
Tässä pro-gradu -tutkielmassa syvennytään OECD-maiden velkaantumisen kestävyyteen. Valtioiden velkaantuminen on ollut viime vuosikymmenet suuressa kasvussa. On julkisyhteydellisesti hyödyllistä keskustella yksittäisen valtioiden kyvystä selvitä alati kasvavista velkataakoistaan, etenkin kun Euroopan Unionin kasvu- ja vakaussopimuksen määrittelemiä vuosittaisia rajoituksia alijäämälle (3%) ja julkisen velan ja BKT:n suhteelle (60%) on erityisesti 2010-luvulla rikottu lukuisten jäsenmaiden toimesta. Tutkimuksessa käytetty aineisto kattaa vuodet 1980-2017 ja tutkimuksen kohteina on 19 eri OECD-maata.