“How to deal with all the knowledge?” : management of corporate responsibility knowledge in a multinational company - Järvihaavisto, Sofia (2020)
Kasvaneiden resurssien, kykyjen ja tavoitettavuuden myötä yrityksillä on sekä mahdollisuuksia että paineita osallistua haastavien nykypäivän ongelmien ratkaisuun ja vauhdittaa muutosta kohti kestävää liiketoimintaa. Tietämyksenhallinnalla on osoitettu olevan positiivinen vaikutus yritysvastuun sisällyttämisessä yrityksen strategiaan ja edelleen toimintaan. Yritysvastuun tietämyksenhallinta voikin johtaa yrityksen yhteiskunnallisen roolin parempaan huomioimiseen ja olemassa olevan yritysvastuutiedon parempaan hallintaan. Tutkimusta on toistaiseksi ollut vain vähän siitä, miten johdon panostukset yritysvastuun osaamisen parantamiseksi käytännössä toteutetaan ja miten työntekijät ne ymmärtävät. Tässä tutkielmassa selvitettiin työntekijöiden kokemuksia yritysvastuun osaamisesta ja tietämyksenhallinnasta kasvavassa monikansallisessa yrityksessä. Tarkoituksena oli esittää yritykselle parannusehdotuksia yritysvastuun tietämyksenhallinnan kehittämiseksi sekä uuden osaamisen luomiseksi ja käyttöönoton parantamiseksi. Tutkielman teoriaosuus käsitteli yritysvastuun ja tietämyksen välistä suhdetta sekä tietämyksenhallintaprosessia. Työ toteutettiin tutkitussa yrityksessä laadullisena tutkimuksena kolmen fokusryhmähaastattelun, kolmen yksilöhaastattelun ja toissijaisten lähteiden perusteella. Haastattelut toteutettiin Euroopassa toimivassa kohdeyrityksessä. Tutkielman tulosten analysoinnissa hyödynnettiin temaattista analyysiä. Tutkielman tulokset vahvistavat henkilöstön osallisuuden tärkeyden yritysvastuun osaamisen johtamisessa ja soveltamisessa. Henkilöstön osallistaminen vaatii kuitenkin heiltä itseltään halukkuutta, kykyjä ja resursseja osallistua. Tässä tutkielmassa suurin osa henkilöstöstä koki yritysvastuun olevan pohjana kaikelle yrityksen toiminnalle. Siitä huolimatta he kokivat hankalaksi ajan ja resurssien käytön yritysvastuun aseman parantamiseksi yrityksessä. Syynä tähän oli hektinen työympäristö sekä yritysvastuun hahmottaminen erillisenä omasta työstä. Tämän työn suositukset koskevat henkilöstön osallistamisen edistämistä lisäämällä tietämyksenhallintajärjestelmien automaatiota, selkeää ja tiivistettyä viestintää sekä henkilöstön koulutusta.