Tekninen velka erilaisissa ohjelmistokehitystyypeissä - Kivikangas, Tiitus (2020)
Tämä kandidaatin tutkielma on tehty kirjallisuuskatsauksena. Tavoitteena oli tarkastella tieteellisten julkaisujen avulla teknisen velan eroavaisuuksia perinteisten ja ketterien ohjelmistokehitysmenetelmien välillä. Aihe on mielenkiintoinen, sillä näissä ohjelmistokehitysmenetelmissä teknistä velkaa lähestytään eri näkökulmista. Perinteisissä menetelmissä teknistä velkaa pyritään välttämään mittavalla suunnittelulla ja perusteellista työtä tekemällä. Ketterissä menetelmissä puolestaan kehitystahtia nopeutetaan tasapainottelemalla nopean kehityksen ja teknisen velan maksun välillä. Velkaa otetaan etenkin kehityksen alkuvaiheessa. Kirjallisuuskatsauksen pohjalta todettiin, että teknistä velkaa ei pystytä välttämään millään kehitysmenetelmällä. Velan takaisinmaksu tulisi olla suunnitelmallista, jotta velka ei kasvaisi liian suureksi ja tuhoaisi kehitystyötä.