Substituoitujen aryylirenkaiden ohjattu orto-litiointi ja sen hyödyntäminen valterioni C:n kokonaissynteesissä - Taskinen, Elina (2020)
Tämän Pro Gradu -tutkielman kirjallinen osa käsittelee ohjattua orto-litiointia ja sen sovel-luksia orgaanisessa synteesikemiassa. Lähtöaineiden kohdalla aihe on rajattu koskemaan substituoituja aryylirenkaita, kun taas emästen kohdalla keskitytään organolitiumyhdisteisiin. Tehtyjen rajausten pohjana toimi kokeellisessa osassa tehty tutkimus, jota kirjallisen osan aihevalinnan haluttiin tukevan parhaalla mahdollisella tavalla. Tutkielman tiedonhakuun käytettiin pääosin Reaxysiä sekä Google Scholaria.