“We Promise to Be a Good Company” : Oatly’s Corporate Social Responsibility Communication on Twitter - Heini, Sanna (2020)
Tämän päivän maailmassa kilpailu yritysten välillä on suurempaa kuin koskaan. Tämän vuoksi yritysten on tehtävä strategisia päätöksiä asemansa takaamiseen. Tällainen strateginen päätös on esimerkiksi panostaa yhteiskuntavastuullisiin toimiin, jotka voivat liittyä esimerkiksi yhteiskunnan tai ympäristön hyvinvointiin. Yrityksen, joka tekee yhteiskuntavastuullisia toimia, voidaan nähdä olevan vahvemmassa asemassa kuluttajien silmissä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaisista teemoista yrityksen Oatly yhteiskuntavastuuviestintä Twitterissä koostuu sekä tulkita, miten yritys viestii näistä teemoista. Oatly on ruotsalainen elintarvikeyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi kasviperäisiä vaihtoehtotuotteita maidolle (esim. kauramaito, kaurajugurtti, kaurajäätelö, yms.). Oatly identifioi itsensä kestävän kehityksen edelläkävijäksi. Se on kuitenkin voittoa tekevä yritys, joka tekee kyseisen yrityksen yhteiskuntavastuuviestinnän tutkimisesta vieläkin kiehtovampaa.