Action-based Learning Supporting Student Agency : Perspectives from Early EFL Classrooms - Savo, Karoliina (2020)
Huoli suomalaisten kielitaidon yksipuolistumisesta sai Suomessa syksyllä 2019 aikaan tarpeen uudistaa vieraiden kielten opetusta peruskouluissa. Tätä varten kyseisenä ajankohtana laadittiin dokumentti, Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutokset ja täydennykset, koskien 1. ja 2. luokilla tapahtuvaa A1-kielen opetusta, jossa on avattu varhennettua ensimmäisen vieraan kielen opetusta koskevat periaatteet ja tavoitteet kansallisella tasolla sekä selvennetty opetuksen luonnetta. Koska 1. ja 2. luokilla annettava opetus toimii perusopetusuunnitelman mukaan missä tahansa aineessa siirtymäkautena esiopetuksesta kouluopetukseen, sitä luonnehditaan opetussuunnitelman perusteissa muun muassa toiminnalliseksi ja leikilliseksi. Perusopetussuunnitelmassa mainitaan, että opetuksessa voidaan käyttää esimerkiksi draaman keinoja, pelejä ja lauluja, mikä on keskeinen osa toiminnallista oppimista (action-based learning).