Miksi Java-ohjelmointikielessä on funktiokielistä lainattuja ominaisuuksia - Vilavaara, Riikka (2020)
Moniin oliopohjaisiin ohjelmointikieliin, kuten Javaan, on viime vuosina lisätty funktionaalisille ohjelmointikielle ominaiset lambda-lausekkeet. Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, miksi oliopohjaiseen Java-ohjelmointikieleen on lopulta päädytty lisäämään lambda-lausekkeet.