Sisäisen viestinnän teknologioiden vaikutukset henkilöstön sitoutumiseen - Kauppinen, Joona (2020)
Sisäinen viestintä on yksi nopeimmin kasvavista erikoisaloista viestinnänjohtamisessa. Sisäinen viestintä määritellään kommunikaation virraksi organisaation henkilöstön välillä ja organisaation rajojen sisällä. Kommunikaation pitäminen tehokkaana on koko organisaation laajuinen asia ja jokainen organisaation jäsen on osana sitä. Viestintä johtamis- ja organisaatiotasolla ovat tärkeitä toimintoja yrityksille. Sisäisen viestinnän tärkeyttä alleviivaa johtaja-alainen –suhteen merkitys arvojen ja tavoitteiden saavuttamisessa. Sisäistä viestintää on mahdollista tehdä erilaisten medioiden avulla. Näitä tapoja ovat printti, elektroninen ja kasvotusten tapahtuva viestintä. Tärkeimpänä sisäisen viestinnän teknologian osana voidaan pitää oikean kommunikointivälineen valintaa, koska erilaiset viestintäkanavat toimivat ja tavoittavat ihmiset eri tavoin. Organisaatiot pyrkivät hyödyntämään laajalti erilaisia sisäisen viestinnän kanavia kehittääkseen sisäistä viestintäänsä. Viime aikoina mielenkiinto työntekijöiden sitoutumista kohtaan on kasvanut ja kuluvalla vuosikymmenellä on nähty kasvava määrä tieteellisiä tutkimuksia sitoutumisesta. Yksi tärkeimpiä trendejä työhön sitoutumisessa on johtajuuden ja sitoutumisen yhteys. Moderneissa organisaatioissa organisaatiokulttuurin roolin merkitys organisaation tehokkuudelle on kasvanut. Aidon sitoutumisen saavuttamiseksi työntekijöiden ja työnantajien tulisi luoda yhdessä positiivinen, luottava, kohtelias ja tasapuolisesti hyödyllinen suhde, jossa kaikki osapuolet uskovat yhteiseen päämäärään ja järjestelmän tasapuolisuuteen, mahdollisuuksiin ja tarkoitukselliseen kasvuun yhdessä järjestelmän kanssa. Työn kontrollilla, tiedolla, esimiehen tuella, innovatiivisuudella ja sosiaalisen ympäristön vaikutuksilla on työhön sitoutumiseen liittyviä positiivisia vaikutuksia. Työntekijöiden sitoutumisella on organisaation suorituskyvylle positiivisia vaikutuksia. Sitoutumisella on myös työntekijöihin kohdistuvia vaikutuksia, kuten tuottavuuden, innovatiivisuuden ja psykologisen hyvinvoinnin lisääntyminen.