The English oral language functions used by Finnish players in Counter-Strike: Global Offensive - Härmälä, Jesse (2020)
Videopelit ovat ilmiönä alati kasvava ja ne vetävät puoleensa yhä laajempaa ja monimuotoisempaa yleisöä. Tarjolla on laaja valikoima erityyppisiä pelejä, jotka vaativat jokainen omanlaistaan kommunikaatio-osaamista. Erityisesti kilpailulliset pelit, joissa pelataan yhdessä joukkueen kanssa muita pelaajia vastaan, vaativat usein tietynlaisen kommunikaatiotyylin käyttöä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, minkälaisia englannin kielen kommunikaatiofunktioita suomalaiset pelaajat käyttävät pelatessaan Counter-Strike: Global Offensive -videopeliä. Tutkimus keskittyy näiden kommunikaatiofunktioiden käyttöön ja siihen, miten muut pelaajat niihin reagoivat ja kuinka ne vaikuttavat pelin voittamiseen ja tästä saatuun nautintoon.