“Emma and Regina made me realize I was gay” : a study on LGBT identity formation in femslash fan communities - Aalto, Emmi (2020)
Tämän maisterintutkielman ensisijainen tarkoitus on selvittää, miten femslash-nettifaniyhteisöön kuuluminen auttaa LGBT-identiteetin muodostamisessa. Tutkielmasta myös selviää, onko femslash-faneilla erilaisia seksuaali- ja sukupuoli-identiteettejä internetissä verrattuna muuhun sosiaaliseen elämäänsä, millaista tukea kyseisiltä faniyhteisöiltä voi saada ja mitä vähemmistöihin liittyviä asioita näissä yhteisöissä voi oppia. Tutkielman toinen tavoite on käsitellä femslash-faniyhteisöissä tapahtuvaa ja niihin kohdistuvaa syrjintää ja ennakkoluuloja. Tämän lisäksi tutkielmassa käsitellään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen mediarepresentaatioita ja niiden vaikutuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.