Laskentatoimen rooli SIB-rahastojen taloudellisessa ja toiminnallisessa mallinnuksessa - Manninen, Sara (2020)
Social Impact Bond (SIB) eli tulosperusteinen rahoitussopimus on vaikuttavuusinvestoimisen muoto, jolla voidaan tuottaa yhteiskunnallisia ongelmia ehkäiseviä palveluja julkisella sektorilla. Rahasto luodaan monivaiheisessa taloudellisessa ja toiminnallisessa mallinnusprosessissa, jossa osapuolina ovat julkinen sektori, hankehallinnoija, sijoittajat ja palveluntarjoajat. Sijoittajat rahoittavat palveluntuotannon ja julkinen sektori toimii tulospalkkion maksajana, jos rahaston toiminta saavuttaa sille asetetut tavoitteet.