Laadunhallintajärjestelmän käyttöönoton perusteet ohjelmistoalan yrityksessä - Sassi, Saara (2020)
Ohjelmistotuotannon laatuongelmat ovat saaneet paljon julkisuutta lähiaikoina. Epäonnistuneet SAP -järjestelmät, tietovuodot, kyberhyökkäykset sekä muut epäonnistuneet järjestelmäkokonaisuudet ovat tuottaneet suuria tappioita yhteiskunnalle. Laadunhallintajärjestelmän avulla näihin ongelmiin voidaan vastata. Toisaalta laadunhallintajärjestelmien käyttöönotto vaatii paljon resursseja, joita varsinkin pienillä yrityksillä on käytössään rajallinen määrä. Tämä tutkielma pyrkii selvittämään laadunhallintajärjestelmän tuomia hyötyjä ja mahdollisia haittavaikutuksia sekä analysoimaan laadunhallintajärjestelmän käyttöönoton päätökseen liittyviä tekijöitä.