’’Ruumis on ekstaasin kartasto’’ : tilallisuus ja ruumiillinen subjekti Erkka Filanderin runoelmassa Heräämisen valkea myrsky - Meronen, Anniina (2020)
Maisterintutkielma käsittelee Erkka Filanderin runoteosta Heräämisen valkea myrsky (2013) suhteessa tilallisuuteen ja ruumiillisuuteen. Tutkielmassa analysoidaan teoksen puhujan henkistä ja ruumiillista tilaa, suhdetta ympäristöönsä ja lyyriseen sinään, sukupuolta sekä teoksen tilallis-kerronnallisia jatkuvuuksia erityisesti sen metaforia avaamalla. Puhuja käsitetään työssä kielellisesti konstruoituna ruumiillisena subjektina, johon lukija samastuu. Teos kutsuu luentaan näistä näkökulmista esimerkiksi vahvoilla kehollisilla metaforilla, luontoympäristön kuvauksella, puhujasubjektin häilyvyydellä ja rakenteellaan.