React native ja Xamarin alustariippumattomassa mobiilikehityksessä - Tuhkanen, Joni (2020)
Kaksi suosituimmista alustariippumattomista sovelluskehyksistä on Xamarin ja React native, jotka molemmat pyrkivät yhdistämään eri mobiilialustojen koodipohjan. Yhteisestä tarkoituksestaan huolimatta Xamarin ja React native toimivat hyvin eri tavoin ja perustuvat täysin eri teknologioihin. Tämä tutkielma käy vuoroittain läpi Xamarin-kehyksen ja React native -kehyksen hyvät sekä huonot puolet, sekä lopuksi vertaa näitä sovelluskehyksiä keskenään. Verrattaviin ominaisuuksiin lukeutuu tärkeimpinä kehyksien kehittämisympäristöt, suorituskyky, suosio ja hinnoittelumalli.