Turvallisuuskriittisten tietojärjestelmien epäonnistumiset ja niiden yhteys ketterään ohjelmistokehitykseen - Lehto, Tuomas (2020)
Tietojärjestelmät muodostavat nykyaikaisen yhteiskunnan selkärangan. Organisaatioiden toiminta ei olisi nykyisellä laajuudella ja tehokkuudella mahdollista ilman, että tietojärjestelmien avulla ohjattaisiin niiden toimintaa. Hallinnan ja tehokkuuden kääntöpuolena on riippuvuus tietojärjestelmistä myös sellaisissa ympäristöissä, joissa tietojärjestelmien epäonnistuminen aiheuttaa vakavia seurauksia. Tällaisiin turvallisuuskriittisiin ympäristöihin suunnitellut tietojärjestelmät kehitetään tiukan sääntelyn puitteissa, mutta silti ne eivät ole immuuneja epäonnistumisille.