From a commodity to a queen : a transitivity analysis - Lampinen, Saara (2016)
Fantasiamaailman sankarittaret elävät usein keskiaikaisissa, patriarkaalisissa yhteiskunnissa, joissa naisen arvo määräytyy suhteessa miehiin hänen ympärillään. George R. R. Martinin romaani A Game of Thrones on moderni, eeppisen fantasian klassikko, jossa erilaiset naishahmot yrittävät elää elämäänsä parhaan kykynsä mukaan miesten hallitsemassa maailmassa. Näistä naisista keskityin tutkimuksessani Daenerys Targaryenin hahmoon, joka kehittyy alistetusta tytöstä naiseksi, joka ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä.