Constructing PR professionals’ understanding of AI for PR purposes : a repertoire analysis of PR professionals’ blog texts - Rahikainen, Elisa (2020)
Uudet teknologiat tulevat mullistamaan työelämää ja vaatimaan ketterää toimintaa organisaatioilta kokonaisvaltaisesti – myös viestinnän osalta. Julkisuustyön eli PR:n ammattilaiset ovat avainasemassa toimimaan suunnannäyttäjinä uusien teknologioiden kuten tekoälysovellusten käyttöönotossa. Perustason tuntemus ja ymmärrys tekoälystä ja sen sovellutuksista on kuitenkin vielä alkutekijöissä PR-ammattilaisten keskuudessa, minkä vuoksi vuonna 2018 Chartered Institute of Public Relations (CIPR) kutsui koolle ”AI in PR” -paneelin selvittämään tekoälyn merkitystä julkisuustyön alalla.