Miltä sarjakuva tuntuu? : Hulluussarjakuvien affektiivinen vastaanotto - Isoviita, Leeni (2020)
Tutkielma tarkastelee Viivi Rintasen Hulluussarjakuvien vastaanottoa affektiivisuuden näkökulmasta tavoitteenaan selvittää, millaisia affektiivisia vaikutuksia – tunteita ja tuntemuksia – sarjakuvat lukijoissaan herättävät. Tarkastelun kohteena on myös, millaisiin sarjakuvakerronnallisiin seikkoihin nämä tunteet ja tuntemukset perustuvat. Tutkielman hypoteesina toimii ajatus Hulluussarjakuvista yhtäältä mielenterveyttä edistävänä ja toisaalta empaattisempaan suhtautumiseen kannustavana taiteena. Tutkimusaineisto koostuu Hulluussarjakuvissa julkaistuista, avoimesti saatavilla olevista lukijoiden kommenteista sekä lukijoille laaditun, Hulluussarjakuvissa julkaistun kyselyhaastattelun vastauksista. Tutkimus on toteutettu kontekstualisoivan lähiluvun menetelmin analysoimalla sekä lukijakommenttien että kyselyvastausten affektiivisuutta.