Was man jung lernt, das bleibt. Oder? : Aufrechterhaltung und Weiterentwicklung der Fachkenntnisse der Fremdsprachenlehrer im finnischen Bildungskontext - Törmä, Tiina (2020)
Monet tutkimukset, kuten PISA ja TALIS, vahvistavat vaikutelmaa opettajien korkeasta koulutuksesta, koulujärjestelmän toimivuudesta sekä opettajan ammatin suosiosta Suomessa. Maailman kuitenkin muuttuessa, muuttuvat myös tulevaisuuden oppimis- ja osaamistarpeet, joihin opettajan käymä koulutus ei yksinään ole riittävä. On todettu, että opettajien täydennyskoulutusmahdollisuudet näyttävät Suomessa systemaattisen koulujärjestelmän rinnalla pirstaleisilta. Tässä maisterintutkielmassa on selvitetty vieraiden kielten opettajien näkökulmasta, mitä heidän asiantuntijuuteen kuuluu, millä keinoilla he kehittävät ja ylläpitävät asiantuntijuuttaan sekä mitä haasteita asiantuntijuuden kehittämiseen ja ylläpitämiseen kuuluu. Vieraiksi kieliksi ymmärretään tässä tutkimuksessa kaikki äidinkielen jälkeen opitut kielet, joita Mitchell et al. (2013, 1–2) määrittelevät käsitteellä second languages.