Katsaus NPM-pakettivaraston metatietoihin ja pakettien riippuvuussuhteisiin - Ylä-Sahra, Arttu (2020)
Pakettivarastot ovat nykyajan ohjelmoinnissa hyvin yleisiä sovelluskehityksen välineitä, ja NPM (Node Package Manager) on yksi merkittävimmistä pakettivarastoista. Tässä tutkielmassa tehdään poikittainen katsaus NPM:n metadatasisältöön loppuvuonna 2019. Tutkielmassa esitellään keräystapa tarvittaville metatiedoille, ja koostetaan tilastoja yleisellä tasolla sekä tutkitaan pakettien keskinäisiä riippuvuussuhteita. Tutkimuksen yhteydessä havaittiin pakettien riippuvuuksien merkittävää jakautumista suosion mukaan. Tutkimuksessa havaittiin myös kehittyvien pakettien nopeaa päivittymistä, kuitenkin huomioiden että enemmistöllä paketeista on vain muutama versio.