Pelaajien fyysisen suorituskyvyn yhteys jalkapallopelin korkeatehoisiin juoksuihin ja muihin pelianalyysissä havaittuihin tekijöihin - Perälä, Antti (2020)
Pelianalyysit ovat olleet jalkapallon yksi keskeisimmistä tutkimusaiheista viime aikoina. Peli on nopeutunut yhä entisestään ja työn ja palautumisen suhde on muuttunut. Nykyinen trendi osoittaa yhä lyhyempien ja intensiivisempien pelijaksojen suosimista, joten yhdeksi suosituksi tutkimusaiheeksi on noussut korkeatehoiset juoksut pelin aikana. Korkeatehoisten juoksujen määrä on lisääntynyt fyysisen kehityksen takia. Kuitenkaan fyysisen suorituskyvyn ja korkeatehoisten juoksujen välistä yhteyttä jalkapallossa ei ole Suomessa juurikaan tutkittu. Niin ikään pelipaikkojen välillä on havaittu eroja fyysisessä rasituksessa ja ominaisuuksissa. Tulokset tarjoaisivat tietoa pelipaikkaryhmien ominaisuuksista, eroista ja vaatimuksista, jotta pelaajia voitaisiin kehittää entistä paremmiksi.