Verkkoliikennetallenteiden analysointi Snort-järjestelmällä - Ruhanen, Teemu (2020)
Tietoverkot palveluineen ovat levittäytyneet kaikkialle. Tämä luo jokapäiväiseen elämäämme mahdollisuuksia mutta myös tilaisuuksia väärinkäytöksille. Tietoverkkoihin liittyviin väärinkäytöksiin pyrkivät osaltaan puuttumaan tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmät. Tutkimuksen alkupuolella käydään kyseisiä järjestelmiä läpi yleisellä tasolla esitellen muutama suosituin. Tämän jälkeen keskitytään yhteen tunnetuimmista nimeltään Snort. Tutkimuksen lopuksi käydään esimerkkien kautta läpi sitä, miten Snortilla pystytään havainnoimaan eräitä yleisimpiä verkkohyökkäyksiä käytössä olevista verkkoliikennetallenteista.