Esineiden Internet osana ympäristönsuojelua - Sviili, Nelli (2020)
Tässä tutkielmassa tutustutaan IoT-teknologiaan ja sen hyödyntämiseen ympäristönsuojelussa. Tutkielman keskeisin tavoitte on pohtia IoT-teknologian käytön mahdollisuuksia ja haasteita ympäristönsuojelun näkökulmasta sekä koota yhteen keskeistä aiheeseen liittyvää teoriatietoa vieraskielisistä lähteistä. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Tutkimuksen tulosten valossa voidaan todeta, että IoT-teknologialla on vahvat ja monipuoliset edellytykset vaikuttaa kestävämpään tulevaisuuteen.