Svenskkunskapers inverkan på rekrytering i små serviceföretag - Torikka, Sara (2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää, millainen painoarvo ruotsin kielitaidolla on palvelualalla sekä miten se vaikuttaa rekrytointiin. Tutkielmassa tarkastellaan yhden yrityksen kolmea eri toimipaikkaa ympäri Suomen. Tällä on tarkoitus saada selville, eroaako rekrytointikriteerit toisistaan paikkakunnasta riippuen. Jotta paikkakuntakohtaiset erot saadaan selville, täytyy myös itse rekrytointiprosessia tarkastella kielitaidon näkökulmasta. Tutkimuksessa kartoitetaan myös, millaista kielitaitoa vaaditaan sekä miten eritasoiset työtehtävät vaikuttavat vaatimuksiin. Tutkimuskysymykset ovat seuraavat: 1. Vaikuttaako ruotsin kielitaito rekrytointiin yrityksessä? Millä tavoin? 2. Miltä rekrytointiprosessi näyttää kielitaidon näkökulmasta? 3. Vaativatko eri työtehtävät erilaista kielitaitoa? 4. Ovatko vaatimukset erilaisia saman yrityksen sisällä eri toimipaikoissa?