“...There are Such Things...” : 1900-luvun alun kauhu- ja tieteiselokuvan kehitys suhteessa niitä ympäröiviin historiallisiin olosuhteisiin - Pajala, Ville (2020)
Kandidaatintyössä katsellaan, millaisina 1900-luvun alkupuoliskon merkittävät globaalit tapahtumat heijastuivat ja näkyivät aikanaan elokuvissa ja niiden sisällössä, erityisesti kauhu- ja tieteiselokuvissa. Käsittelyssä on joukko tiettyjä elokuvia vuosilta 1920-luvulta 1950-luvulle.