Työntekijöiden motivointi ja ohjaaminen budjettiperusteisella tulospalkkiojärjestelmällä : case-tutkimus - Utti, Ville (2020)
Tulospalkkiojärjestelmän hyödyntäminen osana henkilöstön palkitsemista on tutkimuksien mukaan yleistynyt merkittävästi Suomessa. Samaan aikaan rakennusalalla tulospalkkiojärjestelmien käyttäminen on kuitenkin ollut harvinaisempaa. Yksi yleisimmistä syistä tulospalkkiojärjestelmän käyttämiselle on pyrkimys vaikuttaa organisaation tehokkuuteen ja suorituskykyyn. Kuitenkin aikaisempien tutkimuksien mukaan tulospalkkiojärjestelmien aikaansaamat käytännön vaikutukset eivät ole aina johtaneet parempaan suorituskykyyn, vaan merkittäviä eroja on löydetty eri organisaatioiden välillä.