Yritysjärjestelmät SaaS-palveluna : näkemyksiä liiketoimintakriittisistä tietojärjestelmistä pilvessä - Kinnunen, Juha (2020)
Pilvipalvelut ovat yleistyneet tietojärjestelmien tuottamismuotona, näiden osuus on kasvanut voimakkaasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Pilvipalvelut tarjoavat useita etuja asiakkaan näkökulmasta, kuten skaalautuvat resurssit, jatkuvat päivitykset ja joustavan lisensoinnin. Vaikka yritykset hyödyntävät pilvipalveluita monessa toiminnassaan, ovat näiden ydinliiketoiminnan kriittisimmät järjestelmät vielä valtaosin perinteisiä on-premise järjestelmiä. Tämän tutkielman aiheena on yritysten kokemukset software-as-a-service mallin pilvipalveluista, sekä näkemykset liiketoimintakriittisten siirtämisestä pilveen.