Where does pronunciation teaching stand in the globalization and internationalization of English? - Hamm, Oona (2020)
Englannin kielen asema on viimeisten vuosikymmenten aikana muuttunut huomattavasti, ja siitä on tullut kansainvälisen viestinnän kieli. Englantia puhutaan lähes kaikkialla maailmassa ja kielen käyttäjämäärä kasvaa koko ajan. Nykyään englantia puhutaan enemmän toisena tai vieraana kielenä kuin äidinkielenä. Muutosten takia myös englannin kielen opetus on ollut murroksessa ja on herännyt keskustelua siitä, miten globalisoitunutta kieltä tulisi opettaa. Muutokset englannin asemassa sekä opetuksessa haastavat myös perinteiset ääntämisen mallit. On epäselvää mitä ääntämismalleja opetuksessa tulisi käyttää, kun englantia halutaan opettaa kansainvälisenä kielenä.