Le personnage de la Belle dans le conte de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont « La Belle et la Bête » - Voimäki, Krista (2020)
Tutkielman aiheena on Bellen persoonan tulkitseminen sadusta ”La Belle et la Bête” (1757). Kyseisen version sadusta on tehnyt naiskirjailija Jeanne-Marie Leprince de Beaumont 1700-luvun patriarkaalisessa yhteiskunnassa. Hänellä on suuri merkitys lasten sekä nuorten naisten kouluttamisen parissa; merkitys korostuu kuitenkin erityisesti sadun luomisen jälkeen. Sadusta tuli kuuluisampi verrattuna sen alkuperäiseen versioon, jonka on kirjoittanut Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, sillä Leprince de Beaumont onnistui luomaan sadusta lasten kasvatukseen sopivan korostamalla moraalisuutta sekä hyveellisyyttä ohjatakseen nuoria noudattamaan hyviä tapoja.