Sticks and Stones : the use of identity labels in Twitter by Donald J. Trump - Juppi, Mari (2020)
Tämä tutkielman tarkoituksena on tarkastella Yhdysvaltojen istuvan presidentin Donald J. Trumpin kielenkäyttöä yhteisöviestintäpalvelu Twitterissä. Sosiaalisen median käyttöä poliittisena työkaluna on tutkittu paljon varsinkin politiikan ja viestinnän tutkimuksessa, mutta kielentutkimuksen kautta voidaan aiheeseen saada uusia näkökulmia. Twitter on viestinnän työkaluna poliitikoille alusta, jonka avulla on mahdollista tavoittaa suuria määriä ihmisiä ja puhutella heitä suoraan, ilman erillisiä lehdistötilaisuuksia ja puheita. Trump suosii viestinnässään lyhyitä lauseita ja yksitavuisia sanoja, ja koska Twitter julkaisuun ei ole mahdollista kirjoittaa pitkiä puheita, vaan viestintä on lyhyttä ja ytimekästä on se Trumpille sopiva viestintäkanava.