Lewis-emäskatalysoidut pelkistysreaktiot - Suvinen, Roope (2020)
Työn kirjallisessa osassa tarkasteltiin erilaisia orgaanisia Lewis-emäsyhdisteitä ja tapoja mitata niiden voimakkuuksia. Tutkielmassa käsiteltiin myös Lewis-emästen luokittelua niiden orbitaalivuorovaikutuksien mukaan erilaisten Lewis-happojen kanssa. Tutkielman toisessa osassa käsiteltiin karbonyylien, imiinien sekä tyydyttymättömien yhdisteiden Lewis-emäskatalysoituja hydridipelkistysreaktioita. Tutkielmassa vertailtiin eri Lewis-emästen ominaisuuksia ja niiden kemiallisia vaikutuksia silaani-, boori-, ja tinahydridipelkistimiin.