Työvointia edistävä ja heikentävä vuorovaikutus hajautetussa tiimissä - Eerola, Sini (2020)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää ja kuvata teknologiavälitteisen vuorovaikutuksen merkitystä hajautetun tiimin jäsenten työvoinnille. Tavoitteeseen pyrittiin tarkastelemalla hajautetuissa tiimeissä työskentelevien käsityksiä ja kokemuksia siitä, mitä teknologiavälitteinen vuorovaikutus on ja mitkä tekijät teknologiavälitteisessä vuorovaikutuksessa heikentävät ja edistävät jäsenten työvointia. Tutkimusaineisto koostuu kuudesta kahdenkeskisestä haastattelusta eri organisaatiossa ja hajautetussa tiimissä työskentelevien henkilöiden kanssa. Haastattelut toteutettiin puolistrukturoituina teemahaastatteluina ja aineiston analysoinnissa käytettiin laadullista sisällönanalyysiä.