Ainutkertaisuuden politiikka : ainutkertaisuuksien yhteisö Hannah Arendtin ja Jean-Luc Nancyn filosofiassa. - Paananen, Hanna-Kaisa (2020)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, miten Hannah Arendt ja Jean-Luc Nancy ymmärtävät ainutkertaisuuksien moneuteen perustuvan politiikan ja yhteisön. Tarkastelen aihetta sekä ontologisella että poliittisen teorian tasolla. Tutkielman tarkoituksena ei ole niinkään vertailla näiden kahden filosofin ajatuksia, vaan pikemminkin selvittää millä tavoin he ovat tämän teeman käsitteellistäneet ja saada selville kahden näkökulman kautta ainutkertaisuuden politiikan keskeisimmät elementit.