“Hell no, we won’t go” : Vietnamin sodasta käyty keskustelu afroamerikkalaisten järjestöjen johtavissa lehdissä 1966-1970 - Saine, Kristian (2020)
Tämä kandidaatintutkielma tarkastelee 1960-luvun tunnettujen afroamerikkalaisten järjestöjen kannanottoja, keskusteluja ja suhtautumista Vietnamin sotaa kohtaan niiden omien sanomalehtijulkaisujen kautta tutkittuna. Tutkielman tutkimuskysymykset on muotoiltu seuraavasti: Miten afroamerikkalaisten edustamien järjestöjen näiden sanomalehdissä käymä keskustelu Vietnamin sodasta erosi toisistaan? Millaisia yhtäläisyyksiä keskustelusta löytyi? Vastaamalla näihin tutkimuskysymyksiin afroamerikkalaisten järjestöjen sanomalehtien ja muun lähdeaineiston kautta, pyrin luomaan kuvaa siitä millaisen yleisen ilmapiirin Vietnamin sota synnytti afroamerikkalaisten keskuudessa.