Teacher perceptions of foreign language speakers in the EFL classroom - Mäki-Leppilampi, Mari (2020)
Vieraskielisten opiskelijoiden määrä on kasvanut suomalaisissa lukioissa nopeaa tahtia viime vuosina. Vieraskielisiä opiskelijoita on silti tutkittu melko vähän lukion kontekstissa. Lisäksi Suomessa on tutkittu hyvin vähän maahanmuuttajataustaisten oppijoiden vieraiden kielten opetusta. Siksi tämä tutkielma pyrkii selvittämään, minkälaisia näkemyksiä lukion englannin opettajilla on vieraskielisistä opiskelijoista ja kuinka nämä näkemykset ovat muuttuneet heidän uransa aikana.