Kenellä on vastuu asunnottomuudesta? : tapaustutkimus oululaisesta asunnottomuudesta - Kvist, Päivi (2020)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, minkälaisena ilmiönä oululainen asunnottomuus näyttäytyy tällä hetkellä ja miten sitä selitetään. Tutkimuksessa tarkastellaan oululaista asunnottomuutta sekä ilmiönä että sosiaalisena ja julkisena ongelmana. Asunnottomuudesta on olemassa paljon aiempaa tutkimusta. Erityisesti naisten ja nuorten asunnottomuutta koskevia viimeaikaisia tutkimuksia on löydettävissä hyvin. Tämän tutkimuksen tarkoitus on tuottaa ajankohtaista tietoa asunnottomuudesta Oulussa ja vielä tarkemmin tutkia julkisen keskustelun pohjalta kenen vastuulla ongelman selitetään olevan.