Robotiikka ikääntyvän väestön kotona asumisen ja hoivapalveluiden tukena - Solanterä, Terhi (2020)
Hoiva- ja hoitopalveluita tarvitsevan vanhusväestön määrä kasvaa nopeasti niin Suomessa kuin muissakin hyvinvointivaltioissa. Työssä käyvän väestön osuus pienenee samaan aikaan, kun hoivan tarve lisääntyy. Hoiva-alan työvoimapulaa helpottamaan on ryhdytty etsimään ratkaisuja muun muassa nopeasti kehittyvän teknologian avulla. Palvelurobotiikka on kasvava ala, jonka kehitys on viime vuosina edennyt suurin harppauksin. Alan tutkimus ja kehitys on erityisen pitkällä Japanissa, mutta sitä on tutkittu paljon myös esimerkiksi USA:ssa ja viime vuosina yhä enemmän myös EU:n alueella. Suomessa robotiikka-alan kehitys on ollut hitaampaa kuin esimerkiksi Japanissa ja muualla Euroopassa. Suomalaisella palvelurobotiikalla on kuitenkin hyvät kasvumahdollisuudet niin kotimaassa kuin vientimarkkinoillakin, mutta kehityksen vauhdittamiseksi tarvitaan enemmän kotimaisia investointeja ja kokeiluja. Sosiaali- ja terveyssektori on ala, joka voi lyhyellä tähtäimellä saada älykkäästä robotiikasta ja automaatiosta eniten hyötyä. Tutkimuksen aineisto kerättiin haastattelemalla henkilöitä, joiden vastuualueeseen kuului kunnan tai sote-kuntayhtymän kotihoidossa käytettävä robotiikka ja muu teknologia. Sen perusteella selvitettiin, millaisia kokeiluja ja valmisteluja kunnissa ja sote-kuntayhtymissä on tehty robottiteknologian käyttöönottoa silmällä pitäen, millainen rooli suomalaisilla palvelurobotiikan valmistajilla ja palveluntuottajilla on ollut suunnittelussa, ja millainen käsitys robotiikka- ja teknologiakokeiluista sekä käytöstä päättävillä on ikäihmisten ja kotihoidon henkilöstön suhtautumisesta robotiikkaan ja muuhun hoivateknologiaan. Kunnat ja sote-kuntayhtymät ovat hyvin eri vaiheessa robotiikan, hoivateknologian ja digitaalisten palveluiden hyödyntämisessä. Kehityksen suunta on kuitenkin kaikilla sama. Erilaista teknologiaa ja palveluita on monilla jo käytössä tai suunniteltu otettavaksi kokeiluun. Valmistajilla ja palveluntarjoajilla on keskeinen rooli kokeilujen ja palveluiden suunnittelussa, ja haastattelukohteissa tehtiin yhteistyötä useiden kotimaisten yritysten kanssa. Eri toimijoiden välisellä tiiviillä yhteistyöllä on mahdollista saavuttaa positiivinen ja toimiva lopputulos, joka hyödyttää kaikkia osapuolia. Erityisen tärkeää on ottaa huomioon loppukäyttäjien - hoitajien ja ikäihmisten - näkökulma.