Välttämättömät moraaliset kompromissit Watchmen-sarjakuvaromaanissa - Sutinen, Joonas (2020)
Pro gradu -tutkielmassani tutkin Alan Mooren ja Dave Gibbonsin tekemää sarjakuvaromaania Watchmen. Teoksen laajasta hahmogalleriasta keskityn Rorschachin ja Doctor Manhattanin hahmoihin. Nämä kaksi sankaria ovat teoksen hahmoista lähimpänä jonkinasteista toismaailmallista yli-inhimillisen supersankarin ihannetta ja Doctor Manhattan näkemykseni mukaan jopa saavuttaa tämän. Tarinan lopussa hahmot kohtaavat, ja moraalinen konflikti, johon he päätyvät, johtaa tilanteeseen, jossa Doctor Manhattanin on tapettava Rorschach ihmiskunnan pelastumisen vuoksi. Tutkimuskysymykseni on, millä moraalisilla perusteilla voimme perustella hahmojen kohtaamisen lopputuleman.