Huumorin kielelliset keinot suomalaisissa true crime -podcasteissa - Ylönen, Ella (2020)
Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaista huumoria suomalaisissa true crime -podcasteissa esiintyy ja millä kielellisillä keinoilla sitä luodaan. Tutkimus on semanttis-pragmaattista kielentutkimusta ja teoreettisena taustana tutkimuksessa on huumorin inkongruenssiteoria. Inkongruenssiteorian mukaan nauramme, kun kohtaamme jotain odottamatonta tai tilanteeseen sopimatonta.