Lapset isänmaan tulevaisuuden rakentajina : lapsikuva Kotiliedessä ja NS-Frauenwartessa 1941 & 1944 - Kujansuu, Elisa (2020)
Kandidaatintyössäni tutkin suomalaisen Kotilieden ja saksalaisen NS-Frauenwarten, aikansa luetuimpien naistenlehtien, antamaa lapsikuvaa vuosina 1941 ja 1944. Erityisesti keskityn tutkimaan lapsiin kohdistettuja asenteita, odotuksia ja ihanteita, joita erotan lehdistä diskurssi- ja narratiivisen analyysin avulla. Vertailen paitsi molempien lehtien antamia lapsikuvia toisiinsa, selvitän myös niiden ajallista muutosta toisen maailmansodan aikana.