Synnytysväkivalta "Minä myös synnyttäjänä" -kampanjassa - Kukkamäki, Kirsi (2020)
Tämän kandidaatintutkielman tehtävänä on selvittää, mikä käsitetään synnytysväkivaltana ”Minä myös synnyttäjänä” -kampanjaa varten kirjoitetuissa kertomuksissa. Tutkielman tarkoituksena on pyrkiä tuottamaan tietoa, jonka avulla lisätä ymmärrystä synnytysväkivallasta synnyttäjien omien käsitysten kautta. Tutkielmassa olen kiinnostunut siitä, mikä ”Minä myös synnyttäjänä” -kampanjaan kirjoitetuissa kertomuksissa käsitetään synnytysväkivaltana ja mikä synnytyksen hoidon käytännöissä ja kulttuurissa kirjoitusten mukaan on johtanut synnytysväkivallan kokemukseen. Käsittelen synnytysväkivaltaa sukupuolittuneen ja rakenteellisen väkivallan näkökulmasta. Tutkielmassa analyysimenetelmänä on käytetty teoriasidonnaista sisällönanalyysiä. Aineisto muodostui ”Minä myös synnyttäjänä” -kampanjan 24 vapaaehtoisesti kirjoitetusta synnytysväkivallan kokemuksen kertomuksesta.