Yhdessä suksille : lasten hiihtokoulu- ja vapaa-aikakokemusten merkitys urheilussa ja maastohiihdossa - Meriläinen, Ida (2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää minkälaisia merkityksiä hiihtokouluun osallistuneet lapset tuovat esiin hiihtokoulusta ja sen lisäksi omista liikkumistottumuksistaan. Tarkoituksena oli myös pohtia mikä merkitys vastauksilla on lasten urheilussa ja erityisesti maastohiihdossa. Tutkimus toteutettiin talvella 2020 fenomenografiseen lähestymistapaan nojautuvana laadullisena tutkimuksena, johon osallistui neljä 7-11-vuotiasta lasta. Tutkimusaineisto kerättiin puolistrukturoidulla haastattelumenetelmällä, joka sisälsi keskimäärin kymmenen pääkysymystä ja kesti 45 minuuttia. Aineiston analysointiin käytettiin menetelmänä teemoittelua. Lisäksi vastausten sävyn analysointiin käytettiin tyypittelyä.