Long short-term memory ja pelit tekoälytutkimuksessa - Tuomikoski, Joonas (2020)
Tekoälytutkimus pelien avulla on viime vuosina saanut suurta huomiota monien eri toteutusten saavutettua yli-inhimillisen tai ihmisenkaltaisen taitotason. Tässä tutkielmassa tutustutaan yhteen toteutuksissa olleeseen olennaiseen komponenttiin, Long Short-Term Memoryyn. Sen toimintaperiaate käydään läpi, sekä tehdään kirjallisuuskatsaus tutkimuksiin, joissa se on peliä pelaavan toteutuksen komponenttina. Katsauksesta havaitaan, että vaikka tämä on tärkeä komponentti, tutkimus keskittyy tällä hetkellä muihin osa-alueisiin, kuten oppimismenetelmiin ja arkkitehtuuriin.