Critical madness : representations of mental illness in the music video "Drown" by Bring Me the Horizon - Häkkinen, Tuuli (2020)
Mediarepresentaatiot vaikuttavat käsityksiin mielenterveysongelmista ja niitä kokevista henkilöistä. Vaikka mielenterveysongelmien kuvaukset mediassa ovat etenkin kolmen viime vuosikymmenen aikana muuttuneet realistisemmiksi ja positiivisemmiksi, on visuaalisen mediakulttuurin saralla edelleen taipumusta toisintaa stigmatisoivia representaatioita. Median genreistä musiikkivideoiden on aiemmissa tutkimuksissa todettu sisältävän yhtäältä sosiaalisesti ongelmallisia ja stereotyyppisiä kuvauksia esimerkiksi sukupuolesta tai päihteiden käytöstä mutta toisaalta myös progressiivisia representaatioita ja avointakin yhteiskuntakritiikkiä.