Zur Verwendung der Verben einschenken und eingießen im heutigen Deutsch - Parviainen, Sarita (2020)
Saksan kielen kuten muidenkin kielten kielioppi rakentuu verbien ympärille. Vieraan kielen oppijan näkökulmasta lähimerkitykselliset verbit ovat erityinen oppimishaaste, koska ne esitetään sanakirjoissa usein toinen toistensa synonyymeinä. Verbeillä saattaa kuitenkin olla eroja esimerkiksi merkityksissä, vivahteissa, käyttötaajuuksissa, alueellisuudessa sekä käyttöyhteyksissä. Sanakirjoissa olisi tarpeen kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kielenoppija osaa valita kulloinkin tarkoituksenmukaisen vaihtoehdon eli tunnistaa käyttöyhteyteydet, jotka ovat molemmille verbeille yhteisiä, mutta myös sellaiset, jotka erottavat verbit toisistaan.