Ilmiöistä aikakauteen? : hybridikäsitteet tarkastelussa - Möller, Maarit (2020)
Tässä tutkielmassa puretaan neljä eri hybridikäsitettä osiinsa ja tarkastellaan niiden käyttökelpoisuutta. Hybridisota, -vaikuttaminen ja -uhka ovat käytetyimpiä ja vakiintuneita käsitteitä, joita osin korvaamaan, osin täydentämään, on esitetty hybridihäirinnän käsitettä. Käsitteiden syntyä ja käyttöalueita taustoitetaan sekä arvioidaan niiden käytön mielekkyyden rajoja. Lopuksi ehdotetaan ratkaisua hybridikäsitteistön ongelmiin kooten huomiot hybridikäsitteiden sisällöstä ja esitetään, että elämme määritelmällisesti uudella aikakaudella - hybridiajassa.