”Miksi emme luottaisi?” : retorinen tarkastelu suomalaisen tiedustelulainsäädännön lähetekeskustelusta - Mannonen, Lasse (2020)
Tutkielmassa tarkastellaan eduskunnan lähetekeskustelua 20.2.2018. Tuolloin eduskunta aloitti suomalaista tiedustelua koskevien lainsäädännön käsittelyn. Työssä lähetekeskustelun puheenvuorot nähdään parlamentaarisena retoriikkana ja niitä tarkastellaan turvallistamisen teorian näkökulmasta. Tutkimusaineisto on lähetekeskustelun pöytäkirja, joka on julkaistu eduskunnan verkkosivuilla.