Ålandsfrågan 1918 : analys av debatten i en åländsk tidning - Siljander, Jonna (2020)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli analysoida Åland-lehdessä vuonna 1918 käytyä keskustelua niin kutsutun Ahvenanmaan kysymyksen ympärillä. Tarkoituksena oli selvittää, minkälaisia argumentteja sanomalehtiartikkeleissa esiintyi tukemaan ahvenanmaalaista näkökulmaa keskustelussa. Tarkoituksena oli myös saada selville, mitä tekijöitä kuvataan keskeisimmiksi Ahvenanmaan kysymyksen ratkaisemisessa, ja millä tavoin kyseisiä tekijöitä kuvaillaan.